De voorgestelde besparing is groter dan ABN Amro had verwacht, maar voor Fresenius en DaVita hadden we dit jaar al tegenwind voorzien.

De analisten van de bank zijn dan ook niet van plan om de schattingen voor de fair value te herzien totdat de definitieve maatregel aan het einde van dit jaar bekend wordt gemaakt.

Toch lijkt het onvermijdelijk dat er druk ontstaat op de marges van de dialyseaanbieders en andere Amerikaanse zorgaanbieders, vanwege de besparingen en afnemende groei veroorzaakt door de Affordable Care Act.

Hoewel het nog niet zeker is dat de vergoedingen met 9,4% zullen afnemen, lijkt het wel waarschijnlijk dat de vergoedingen zullen gaan dalen. ABN Amro heeft voor beide aandelen een advies houden.

De voorgestelde besparing is groter dan ABN Amro had verwacht, maar voor Fresenius en DaVita hadden we dit jaar al tegenwind voorzien. De analisten van de bank zijn dan ook niet van plan om de schattingen voor de fair value te herzien totdat de definitieve maatregel aan het einde van dit jaar bekend wordt gemaakt. Toch lijkt het onvermijdelijk dat er druk ontstaat op de marges van de dialyseaanbieders en andere Amerikaanse zorgaanbieders, vanwege de besparingen en afnemende groei veroorzaakt door de Affordable Care Act. Hoewel het nog niet zeker is dat de vergoedingen met 9,4% zullen afnemen, lijkt het wel waarschijnlijk dat de vergoedingen zullen gaan dalen. ABN Amro heeft voor beide aandelen een advies houden.