Toch moeten de cijfers volgens Theodoor Gilissen Bankiers wel in perspectief worden geplaatst. Bekend is dat de huizenmarkt in de VS voorlopig nog moeilijke tijden voor de boeg heeft als gevolg van de enorme (gedwongen) leegstand en de hoge werkloosheid.

Dit houdt de huizenprijzen onder druk, waardoor pas op langere termijn de verkopen kunnen aantrekken en de volatiliteit hoog zal blijven. Bovenop deze ongunstige situatie kwamen weersomstandigheden die negatief doorwerkten bij de in aanbouw genomen huizen.

Door overstromingen en tornado's werden de zuidelijke regio's met een teruggang van 23% in de bouwactiviteiten geconfronteerd. Daar tegenover staat wel dat de maand maart opwaarts is bijgesteld.

Toch moeten de cijfers volgens Theodoor Gilissen Bankiers wel in perspectief worden geplaatst. Bekend is dat de huizenmarkt in de VS voorlopig nog moeilijke tijden voor de boeg heeft als gevolg van de enorme (gedwongen) leegstand en de hoge werkloosheid. Dit houdt de huizenprijzen onder druk, waardoor pas op langere termijn de verkopen kunnen aantrekken en de volatiliteit hoog zal blijven. Bovenop deze ongunstige situatie kwamen weersomstandigheden die negatief doorwerkten bij de in aanbouw genomen huizen. Door overstromingen en tornado's werden de zuidelijke regio's met een teruggang van 23% in de bouwactiviteiten geconfronteerd. Daar tegenover staat wel dat de maand maart opwaarts is bijgesteld.