Op een aantal beurzen wordt vanwege Paasmaandag niet gehandeld. Dat is natuurlijk in Europa het geval, maar ook in Hong Kong en Thailand. Daarnaast wordt ook op de beurzen van Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika niet gehandeld. Op Wall Street is er wel handel, de futures geven een daling van de S&P 500 met ruim één procent aan.

In Japan verliest de Nikkei ongeveer 1%, terwijl op de valutamarkten de koers van de yen opnieuw aan het stijgen is. Deze evolutie is vanzelfsprekend niet gunstig voor de Japanse exportgerichte bedrijven. Ook in Singapore loopt het verlies voor de Straits Times op tot in de buurt van 1%.

Credit-default swaps Japanse bedrijven schieten de lucht in

Op de beurs van Taiwan is HTC Corporation een opvallende daler. De op één na grootste producent van smartphones maakte het grootste verlies sinds de beursintroductie tien jaar geleden aan. HTC ondervindt steeds meer competitie van Apple en Samsung Electronics.

De credit-default swaps voor Japanse bedrijven schieten de lucht in, zo maakte Deutsche Bank vanmorgen bekend. Dat betekent dat het risicogevoel bij de beleggers opnieuw toeneemt. De Markit iTraxx Japan index steeg vanmorgen met 4,50 basispunten tot 162 basispunten.

Op een aantal beurzen wordt vanwege Paasmaandag niet gehandeld. Dat is natuurlijk in Europa het geval, maar ook in Hong Kong en Thailand. Daarnaast wordt ook op de beurzen van Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika niet gehandeld. Op Wall Street is er wel handel, de futures geven een daling van de S&P 500 met ruim één procent aan. In Japan verliest de Nikkei ongeveer 1%, terwijl op de valutamarkten de koers van de yen opnieuw aan het stijgen is. Deze evolutie is vanzelfsprekend niet gunstig voor de Japanse exportgerichte bedrijven. Ook in Singapore loopt het verlies voor de Straits Times op tot in de buurt van 1%. Credit-default swaps Japanse bedrijven schieten de lucht in Op de beurs van Taiwan is HTC Corporation een opvallende daler. De op één na grootste producent van smartphones maakte het grootste verlies sinds de beursintroductie tien jaar geleden aan. HTC ondervindt steeds meer competitie van Apple en Samsung Electronics. De credit-default swaps voor Japanse bedrijven schieten de lucht in, zo maakte Deutsche Bank vanmorgen bekend. Dat betekent dat het risicogevoel bij de beleggers opnieuw toeneemt. De Markit iTraxx Japan index steeg vanmorgen met 4,50 basispunten tot 162 basispunten.