In mei werd de jobcreatie sterk beïnvloed door de 410.000 tijdelijke arbeidskrachten die werden aangetrokken door het Census Bureau voor het uitvoeren van de volkstelling. In juni werden echter al 250.000 van die tijdelijken ontslagen.

Daarom wordt voor juni gerekend op een daling van het aantal jobs met 115.000. Naargelang van de bron kan dat cijfer wat schommelen, maar de algemene trend is toch dat we een negatief cijfer mogen verwachten.

Volgens MarketWatch gaan vooral de onderliggende cijfers in de gaten worden gehouden, meer bepaald de cijfers die het aantal nieuwe jobs in de bedrijfswereld aangeeft.

John Silvia, hoofdeconoom bij Wells Fargo Securities, verwacht dat er in de bedrijfswereld deze maand 125.000 jobs zijn bijgekomen, tegenover slechts 41.000 in mei.

Het gemiddelde aantal nieuwe jobs dit jaar bedroeg tot dusver 100.000. Een positieve verrassing mag niet bij voorbaat uitgesloten worden, aldus nog Silvia.

In mei werd de jobcreatie sterk beïnvloed door de 410.000 tijdelijke arbeidskrachten die werden aangetrokken door het Census Bureau voor het uitvoeren van de volkstelling. In juni werden echter al 250.000 van die tijdelijken ontslagen. Daarom wordt voor juni gerekend op een daling van het aantal jobs met 115.000. Naargelang van de bron kan dat cijfer wat schommelen, maar de algemene trend is toch dat we een negatief cijfer mogen verwachten. Volgens MarketWatch gaan vooral de onderliggende cijfers in de gaten worden gehouden, meer bepaald de cijfers die het aantal nieuwe jobs in de bedrijfswereld aangeeft. John Silvia, hoofdeconoom bij Wells Fargo Securities, verwacht dat er in de bedrijfswereld deze maand 125.000 jobs zijn bijgekomen, tegenover slechts 41.000 in mei. Het gemiddelde aantal nieuwe jobs dit jaar bedroeg tot dusver 100.000. Een positieve verrassing mag niet bij voorbaat uitgesloten worden, aldus nog Silvia.