Het sentiment wordt negatief beïnvloed door de tegenvallende Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand maart. De werkloosheidsgraad daalde vorige maand weliswaar tot 7,60%, maar daar stond tegenover dat er maar 88.000 nieuwe jobs bijkwamen.

Dat is het laagste getal in negen maanden en een sterke terugval ten opzichte van de maanden voordien. Volgens de analisten kan de terugval in de jobcreatie worden verklaard door het feit dat veel Amerikanen het beu zijn om naar een job te zoeken die ze toch niet vinden.

Het sentiment wordt negatief beïnvloed door de tegenvallende Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand maart. De werkloosheidsgraad daalde vorige maand weliswaar tot 7,60%, maar daar stond tegenover dat er maar 88.000 nieuwe jobs bijkwamen. Dat is het laagste getal in negen maanden en een sterke terugval ten opzichte van de maanden voordien. Volgens de analisten kan de terugval in de jobcreatie worden verklaard door het feit dat veel Amerikanen het beu zijn om naar een job te zoeken die ze toch niet vinden.