De omzet- en winstcijfers waren beter dan verwacht en ondanks dat de winst werd opgepoetst door het vrijvallen van een voorziening viel ook de brutomarge hoger uit dan verwacht.

TomTom heeft de kosten verlaagd en dankzij een teruggave van de belastingen in het eerste halfjaar zal het bedrijf in de loop van 2013 geen nettoschuld meer hebben.

TomTom heeft een groot marktaandeel in Europa, maar verloor iets van het marktaandeel in de VS, terwijl de markt voor navigatiekastjes verder afkalft.

Voor 2013 verwacht het bedrijf EUR 900-950 miljoen om te zetten bij een geschoonde winst per aandeel van EUR 0,20. De winst zal ook aangetast worden door het introduceren van 'Lifetime Maps'.

ABN Amro handhaaft het houdadvies voor TomTom. De teleurstellende verwachtingen en afkalvende markt kunnen niet opwegen tegen het grote marktaandeel.

Zeker in Europa zullen de autoverkopen dalen en dat is slecht voor de activiteiten van TomTom. Het bedrijf zal op zoek moeten gaan naar andere bronnen van inkomsten ter compensatie van de krimpende markt van navigatiekastjes.

De omzet- en winstcijfers waren beter dan verwacht en ondanks dat de winst werd opgepoetst door het vrijvallen van een voorziening viel ook de brutomarge hoger uit dan verwacht. TomTom heeft de kosten verlaagd en dankzij een teruggave van de belastingen in het eerste halfjaar zal het bedrijf in de loop van 2013 geen nettoschuld meer hebben. TomTom heeft een groot marktaandeel in Europa, maar verloor iets van het marktaandeel in de VS, terwijl de markt voor navigatiekastjes verder afkalft. Voor 2013 verwacht het bedrijf EUR 900-950 miljoen om te zetten bij een geschoonde winst per aandeel van EUR 0,20. De winst zal ook aangetast worden door het introduceren van 'Lifetime Maps'. ABN Amro handhaaft het houdadvies voor TomTom. De teleurstellende verwachtingen en afkalvende markt kunnen niet opwegen tegen het grote marktaandeel. Zeker in Europa zullen de autoverkopen dalen en dat is slecht voor de activiteiten van TomTom. Het bedrijf zal op zoek moeten gaan naar andere bronnen van inkomsten ter compensatie van de krimpende markt van navigatiekastjes.