De FED wil op de eerste plaats de tewerkstelling weer naar 'normale niveaus' tillen.

Het streven van Ben Bernanke is dus "full employment", dat hij in de komende jaren wil bereiken. Volgens de NFIB zou Bernanke zijn doel wel eens kunnen bereiken, maar dan op een ongewenste manier. Steeds meer Amerikanen verlaten de arbeidsmarkt, zodat de werkloosheidscijfers op een kunstmatige manier gedrukt worden.

Het probleem is namelijk dat de bedrijven niet geneigd zijn om mensen aan te werven, ze worden afgeremd door tegenvallende verkopen. Er is weliswaar sprake van een licht herstel van de verkopen na de "Great Recession", maar dat herstel is niet echt overtuigend.

Daarom stellen de bedrijven nieuwe aanwervingen en een uitbreiding van hun activiteiten uit. De bereidheid van de bedrijven om mensen aan te nemen bevindt zich momenteel op het laagste niveau sinds het einde van de laatste crisis en een snelle verbetering zit er niet in. QE pakt dit probleem niet aan, maar maakt het integendeel zelfs nog erger.

De FED wil op de eerste plaats de tewerkstelling weer naar 'normale niveaus' tillen. Het streven van Ben Bernanke is dus "full employment", dat hij in de komende jaren wil bereiken. Volgens de NFIB zou Bernanke zijn doel wel eens kunnen bereiken, maar dan op een ongewenste manier. Steeds meer Amerikanen verlaten de arbeidsmarkt, zodat de werkloosheidscijfers op een kunstmatige manier gedrukt worden. Het probleem is namelijk dat de bedrijven niet geneigd zijn om mensen aan te werven, ze worden afgeremd door tegenvallende verkopen. Er is weliswaar sprake van een licht herstel van de verkopen na de "Great Recession", maar dat herstel is niet echt overtuigend. Daarom stellen de bedrijven nieuwe aanwervingen en een uitbreiding van hun activiteiten uit. De bereidheid van de bedrijven om mensen aan te nemen bevindt zich momenteel op het laagste niveau sinds het einde van de laatste crisis en een snelle verbetering zit er niet in. QE pakt dit probleem niet aan, maar maakt het integendeel zelfs nog erger.