Vandaag was er nogal wat nieuws in de financiële sector met onder andere de resultaten van de Franse bank Société Générale. Deze maakte over het vierde kwartaal een verlies bekend, dit als gevolg van het afschrijven van het belang in broker Newedge.

Bovendien werd 300 miljoen euro aan de kant gezet voor wettelijke geschillen. Het nettoverlies kwam uit op 476 miljoen euro, tegenover een winst van 100 miljoen euro een jaar eerder.

De consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een verlies van 203 miljoen euro. De koers van SocGen noteert in Parijs in reactie op de cijfers ruim 3% lager.

Vandaag was er nogal wat nieuws in de financiële sector met onder andere de resultaten van de Franse bank Société Générale. Deze maakte over het vierde kwartaal een verlies bekend, dit als gevolg van het afschrijven van het belang in broker Newedge. Bovendien werd 300 miljoen euro aan de kant gezet voor wettelijke geschillen. Het nettoverlies kwam uit op 476 miljoen euro, tegenover een winst van 100 miljoen euro een jaar eerder. De consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een verlies van 203 miljoen euro. De koers van SocGen noteert in Parijs in reactie op de cijfers ruim 3% lager.