De winstdaling wordt onder andere veroorzaakt door de aanhoudende problemen in Nigeria.

Shell heeft een belang van 25,6% in een Nigeriaans LNG-platform, waar nu een verlies wordt gedraaid van USD 100 miljoen per maand. Dit wordt onder andere veroorzaakt door sabotage van de pijpleidingen en door gedeeltelijke sluitingen.

Daarnaast heeft het bedrijf last gehad van de zwakke Australische dollar en hogere kosten voor exploratie. Het energiebedrijf moest USD 600 miljoen afschrijven in het tweede kwartaal.

De upstream-activiteiten in de VS zullen ook in het tweede halfjaar verlieslatend blijven. De volumes worden gestuwd door nieuwe activiteiten in Oman, Canada en in Qatar. Het koude weer in Europa in de lente heeft ook gezorgd voor meer vraag.

De resultaten zijn teleurstellend, al laat de sterke balans van Shell het wel toe om een aantrekkelijk dividend uit te keren en meer aandelen terug te kopen. Royal Dutch Shell heeft sinds de start van dit jaar voor USD 3 miljard aan aandelen ingekocht. ABN Amro is koper.

De winstdaling wordt onder andere veroorzaakt door de aanhoudende problemen in Nigeria. Shell heeft een belang van 25,6% in een Nigeriaans LNG-platform, waar nu een verlies wordt gedraaid van USD 100 miljoen per maand. Dit wordt onder andere veroorzaakt door sabotage van de pijpleidingen en door gedeeltelijke sluitingen. Daarnaast heeft het bedrijf last gehad van de zwakke Australische dollar en hogere kosten voor exploratie. Het energiebedrijf moest USD 600 miljoen afschrijven in het tweede kwartaal. De upstream-activiteiten in de VS zullen ook in het tweede halfjaar verlieslatend blijven. De volumes worden gestuwd door nieuwe activiteiten in Oman, Canada en in Qatar. Het koude weer in Europa in de lente heeft ook gezorgd voor meer vraag. De resultaten zijn teleurstellend, al laat de sterke balans van Shell het wel toe om een aantrekkelijk dividend uit te keren en meer aandelen terug te kopen. Royal Dutch Shell heeft sinds de start van dit jaar voor USD 3 miljard aan aandelen ingekocht. ABN Amro is koper.