In hetzelfde kwartaal vorig jaar boekte ING nog een winst per aandeel van Eur 1,08. De resultaten zijn het gevolg van de crisis op de financiële markten.

Het nettoverlies werd gevormd door de dalende waarde van aandelen, obligaties, CDO's, private equity en herwaardering van vastgoed.

De nettowinst over de eerste 9 maanden van 2008 bedraagt Eur 2,9 mrd versus Eur 6,7 mrd over de eerste maanden van 2007. De kapitaalpositie van ING is sterk na de kapitaalinjectie van Eur 10 mrd door de Nederlandse Staat.

Op pro-forma basis zal de Tier-1 ratio stijgen naar 10% (core Tier-1 ratio van 8%). Al met al zijn de resultaten teleurstellend als gevolg van negatieve marktomstandigheden.

Ondanks de versterkte kapitaalpositie blijft Theodoor Gilissen Bankiers voorzichtig wat betreft ING. De reden hiervoor is de exposure naar gestructureerde kredietproducten (grote Alt-A portefeuille), vastgoedbeleggingen en de toegenomen risico's rond internetbank ING Direct. De rating op ING blijft houden en het koersdoel staat Under Review.

In hetzelfde kwartaal vorig jaar boekte ING nog een winst per aandeel van Eur 1,08. De resultaten zijn het gevolg van de crisis op de financiële markten. Het nettoverlies werd gevormd door de dalende waarde van aandelen, obligaties, CDO's, private equity en herwaardering van vastgoed. De nettowinst over de eerste 9 maanden van 2008 bedraagt Eur 2,9 mrd versus Eur 6,7 mrd over de eerste maanden van 2007. De kapitaalpositie van ING is sterk na de kapitaalinjectie van Eur 10 mrd door de Nederlandse Staat. Op pro-forma basis zal de Tier-1 ratio stijgen naar 10% (core Tier-1 ratio van 8%). Al met al zijn de resultaten teleurstellend als gevolg van negatieve marktomstandigheden. Ondanks de versterkte kapitaalpositie blijft Theodoor Gilissen Bankiers voorzichtig wat betreft ING. De reden hiervoor is de exposure naar gestructureerde kredietproducten (grote Alt-A portefeuille), vastgoedbeleggingen en de toegenomen risico's rond internetbank ING Direct. De rating op ING blijft houden en het koersdoel staat Under Review.