Ook de vooruitzichten voor het komende kwartaal zijn nogal zwak, doordat Applied Materials een vlakke omzet verwacht ten opzichte van het vorige kwartaal.

Applied Materials was in zijn sector niet de eerste met teleurstellende vooruitzichten voor het derde kwartaal.

ASM International rapporteerde ook een daling van de verwachte omzet en orders voor het komende kwartaal. De zwakke resultaten zijn te wijten aan vertraagde bestellingen, nu de verkoop van pc's traag blijft en ook de omzetgroei van smartphones nog niet bezig is te herstellen.

Wat betekent dit voor ASML?

ASML kondigde tijdens de resultaten van het tweede kwartaal aan dat het bedrijf een verdere groei verwacht in de komende kwartalen.

Het bedrijf verhoogde in feite de vooruitzichten van de verkoop voor heel 2013. ABN Amro wijt de goede prestaties van ASML aan zijn unieke marktpositie in lithografie.

Het aandeel ASML steeg de afgelopen maand 5%. Het koopadvies blijft bij ABN Amro gehandhaafd, het aandeel staat nog steeds op de lijst met aanbevelingen.

Ook de vooruitzichten voor het komende kwartaal zijn nogal zwak, doordat Applied Materials een vlakke omzet verwacht ten opzichte van het vorige kwartaal. Applied Materials was in zijn sector niet de eerste met teleurstellende vooruitzichten voor het derde kwartaal. ASM International rapporteerde ook een daling van de verwachte omzet en orders voor het komende kwartaal. De zwakke resultaten zijn te wijten aan vertraagde bestellingen, nu de verkoop van pc's traag blijft en ook de omzetgroei van smartphones nog niet bezig is te herstellen.Wat betekent dit voor ASML? ASML kondigde tijdens de resultaten van het tweede kwartaal aan dat het bedrijf een verdere groei verwacht in de komende kwartalen. Het bedrijf verhoogde in feite de vooruitzichten van de verkoop voor heel 2013. ABN Amro wijt de goede prestaties van ASML aan zijn unieke marktpositie in lithografie. Het aandeel ASML steeg de afgelopen maand 5%. Het koopadvies blijft bij ABN Amro gehandhaafd, het aandeel staat nog steeds op de lijst met aanbevelingen.