Uit de evolutie van de index van de aankoopmanagers blijkt namelijk dat de Chinese economische groei nog altijd aan het vertragen is. Deze index stond in juni nog op 50,10, waar dat de maand voordien 50,20 was. De consensusverwachting bedroeg 50,50.

Enkele Japanse bedrijven maakten tegenvallende resultaten bekend. Dat was onder andere het geval bij Komatsu en bij Honda, waarbij de koersen van beide aandelen onder druk kwamen te staan. Ook Sumitomo Heavy Industries verlaagde de guidance

Rol kredietratingbureaus blijft belangrijk

Moody's heeft begin vorige week de AAA rating van Nederland, Duitsland en Luxemburg op een negatief vooruitzicht geplaatst. De Finse AAA rating blijft, onder andere door de lage schuldpositie en de onderpandregelingen, als enig AAA land binnen de eurozone op stabiel.

Eerder dit jaar werden de ratings van Frankrijk en Oostenrijk al op een negatief vooruitzicht geplaatst door Moody's. Naar verwachting van Theodoor Gilissen Bankiers zal eind september de conclusie van de review voor die landen volgen.

De Duitse 10-jaars rente liep dinsdag na het nieuws op vanaf het recente dieptepunt op 1,12%.

De stijging zette de rest van de week door, gesteund door het positieve sentiment op de obligatiemarkten. De daling van de rentetarieven in Spanje en Italië ging ten koste van de veilige haven Duitsland.

Uit de evolutie van de index van de aankoopmanagers blijkt namelijk dat de Chinese economische groei nog altijd aan het vertragen is. Deze index stond in juni nog op 50,10, waar dat de maand voordien 50,20 was. De consensusverwachting bedroeg 50,50. Enkele Japanse bedrijven maakten tegenvallende resultaten bekend. Dat was onder andere het geval bij Komatsu en bij Honda, waarbij de koersen van beide aandelen onder druk kwamen te staan. Ook Sumitomo Heavy Industries verlaagde de guidance Rol kredietratingbureaus blijft belangrijk Moody's heeft begin vorige week de AAA rating van Nederland, Duitsland en Luxemburg op een negatief vooruitzicht geplaatst. De Finse AAA rating blijft, onder andere door de lage schuldpositie en de onderpandregelingen, als enig AAA land binnen de eurozone op stabiel. Eerder dit jaar werden de ratings van Frankrijk en Oostenrijk al op een negatief vooruitzicht geplaatst door Moody's. Naar verwachting van Theodoor Gilissen Bankiers zal eind september de conclusie van de review voor die landen volgen. De Duitse 10-jaars rente liep dinsdag na het nieuws op vanaf het recente dieptepunt op 1,12%. De stijging zette de rest van de week door, gesteund door het positieve sentiment op de obligatiemarkten. De daling van de rentetarieven in Spanje en Italië ging ten koste van de veilige haven Duitsland.