Vorige week vrijdag zijn de koersen van Spaanse en Italiaanse staatsobligaties opnieuw gestegen, waardoor ook de week als geheel voor het eerst in acht weken winstgevend werd afgesloten. ECB-president Mario Draghi kondigde aan dat de politiek van de centrale bank er op gericht is om de economie te blijven ondersteunen.

Daarbij is ook mooi meegenomen dat de Amerikaanse centrale bank evenmin van plan is om de ondersteunende maatregelen snel weer in te trekken. John Wraith van Bank of America Merrill Lynch is van mening dat de correctie op de obligatiemarkten grotendeels achter de rug is.

Vorige week vrijdag zijn de koersen van Spaanse en Italiaanse staatsobligaties opnieuw gestegen, waardoor ook de week als geheel voor het eerst in acht weken winstgevend werd afgesloten. ECB-president Mario Draghi kondigde aan dat de politiek van de centrale bank er op gericht is om de economie te blijven ondersteunen. Daarbij is ook mooi meegenomen dat de Amerikaanse centrale bank evenmin van plan is om de ondersteunende maatregelen snel weer in te trekken. John Wraith van Bank of America Merrill Lynch is van mening dat de correctie op de obligatiemarkten grotendeels achter de rug is.