De activiteit in de Amerikaanse verwerkende industrie daalde onverwacht sterk. De subindex die het aantal nieuwe orders meet, zakte zelfs naar het laagste niveau sinds juni 2009. Een soortgelijke index in China was in 9 maanden niet meer zo laag.

Er waren daarnaast volgens Royal Bank of Scotland ook tegenvallende cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt terwijl ook het arbeidsmarktrapport ontgoochelde.

Er werden vorige maand amper 54.000 nieuwe banen gecreëerd, de kleinste toename in 8 maanden en veel minder dan de verwachte 165.000.

De activiteit in de Amerikaanse verwerkende industrie daalde onverwacht sterk. De subindex die het aantal nieuwe orders meet, zakte zelfs naar het laagste niveau sinds juni 2009. Een soortgelijke index in China was in 9 maanden niet meer zo laag. Er waren daarnaast volgens Royal Bank of Scotland ook tegenvallende cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt terwijl ook het arbeidsmarktrapport ontgoochelde. Er werden vorige maand amper 54.000 nieuwe banen gecreëerd, de kleinste toename in 8 maanden en veel minder dan de verwachte 165.000.