De groei over het eerste kwartaal werd niet opwaarts bijgesteld, maar gehandhaafd op 1,8%; de aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen blijven hardnekkig boven de 400,000 en ten slotte viel het belangrijke cijfer van de persoonlijke uitgaven tegen.

Het effect van de hoge olieprijzen laat zich volgens Theodoor Gilissen Bankiers duidelijk zien. De groei van de inkomens (+0,4%) was wel in lijn met de verwachting.

Opvallend is wel dat de Amerikaanse beurs (S&P 500-index) niet meer negatief op het slechte nieuws reageerde vanaf donderdag weer steeg. Dit zou erop kunnen duiden dat het slechte nieuws in de koersen is verwerkt.

De groei over het eerste kwartaal werd niet opwaarts bijgesteld, maar gehandhaafd op 1,8%; de aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen blijven hardnekkig boven de 400,000 en ten slotte viel het belangrijke cijfer van de persoonlijke uitgaven tegen. Het effect van de hoge olieprijzen laat zich volgens Theodoor Gilissen Bankiers duidelijk zien. De groei van de inkomens (+0,4%) was wel in lijn met de verwachting. Opvallend is wel dat de Amerikaanse beurs (S&P 500-index) niet meer negatief op het slechte nieuws reageerde vanaf donderdag weer steeg. Dit zou erop kunnen duiden dat het slechte nieuws in de koersen is verwerkt.