Er hangt nog heel wat onzekerheid in de lucht en dat betekent dat de bedrijfsleiders zeer voorzichtig gaan worden wat het uitspreken van prognoses betreft. Creatura verwacht wat de bedrijfsresultaten weliswaar nog steeds groei, maar die zal relatief beperkt blijven.

Drie sectoren gaan zich volgens hem in positieve zin kunnen onderscheiden: de industriële sector, de technologiesector en consumer staples. De energiesector zal min of meer stabiele resultaten bekendmaken, maar van 10 belangrijke sectoren gaan de 6 andere waarschijnlijk met een lagere winst tevreden moeten zijn.

Drie factoren kunnen op resultaten wegen

Veel bedrijven hebben de moeilijke periode na het uitbreken van de financiële crisis opgevangen door in de kosten te snoeien en door werkgevers te ontslaan. Die bezuinigingen hebben nu hun limieten bereikt, met gevolg dat de bedrijfswinsten hun piek bereikten tijdens de tweede helft van vorig jaar.

Drie factoren kunnen nu op de resultaten gaan wegen: de Europese schuldencrisis, een vertraging van de economische groei in Azië en de gestegen grondstoffenprijzen. De combinatie van deze drie factoren zal volgens Creatura onvermijdelijk tot een vertraging in de winstgroei moeten lijden.

Er hangt nog heel wat onzekerheid in de lucht en dat betekent dat de bedrijfsleiders zeer voorzichtig gaan worden wat het uitspreken van prognoses betreft. Creatura verwacht wat de bedrijfsresultaten weliswaar nog steeds groei, maar die zal relatief beperkt blijven. Drie sectoren gaan zich volgens hem in positieve zin kunnen onderscheiden: de industriële sector, de technologiesector en consumer staples. De energiesector zal min of meer stabiele resultaten bekendmaken, maar van 10 belangrijke sectoren gaan de 6 andere waarschijnlijk met een lagere winst tevreden moeten zijn. Drie factoren kunnen op resultaten wegen Veel bedrijven hebben de moeilijke periode na het uitbreken van de financiële crisis opgevangen door in de kosten te snoeien en door werkgevers te ontslaan. Die bezuinigingen hebben nu hun limieten bereikt, met gevolg dat de bedrijfswinsten hun piek bereikten tijdens de tweede helft van vorig jaar. Drie factoren kunnen nu op de resultaten gaan wegen: de Europese schuldencrisis, een vertraging van de economische groei in Azië en de gestegen grondstoffenprijzen. De combinatie van deze drie factoren zal volgens Creatura onvermijdelijk tot een vertraging in de winstgroei moeten lijden.