Ericsson rapporteerde over de verslagperiode een nettowinst van 1,88 miljard kroon. Dat is weliswaar meer dan de 831 miljoen kroon uit dezelfde periode van vorig jaar, maar minder dan waar de analisten op gerekend hadden.

De consensusverwachting lag namelijk op een nettowinst van 3,13 miljard Zweedse kroon. De omzet daalde met 8% tot 48 miljard kroon.

In een toelichting op de cijfers sprak het bedrijf van een geleidelijke verbetering van de winstgevendheid. Die kan echter niet beletten dat de resultaten zwak blijven.

Ericsson rapporteerde over de verslagperiode een nettowinst van 1,88 miljard kroon. Dat is weliswaar meer dan de 831 miljoen kroon uit dezelfde periode van vorig jaar, maar minder dan waar de analisten op gerekend hadden. De consensusverwachting lag namelijk op een nettowinst van 3,13 miljard Zweedse kroon. De omzet daalde met 8% tot 48 miljard kroon. In een toelichting op de cijfers sprak het bedrijf van een geleidelijke verbetering van de winstgevendheid. Die kan echter niet beletten dat de resultaten zwak blijven.