De kwaliteit van de Chinese bedrijfsresultaten zet de beurskoersen in Shanghai zwaar onder druk. In veel gevallen kwamen die bedrijfsresultaten onder de consensusverwachtingen van de analisten uit, verwachtingen die mogelijk echter te hooggespannen waren.

Correctie kan tot de zomer duren

Wang Zheng, in Shanghai chief investment officer bij Jingxi Investment Management Co., vreest dat de correctie op de Chinese beurzen wel eens tot de zomer zou kunnen duren. Zheng ziet weinig factoren die een omslag in het sentiment kunnen helpen veroorzaken.

Wat de bedrijfsresultaten betreft, rekent hij alleszins op korte termijn niet op een verbetering. De bedrijven in de Hang Seng China Enterprises Index zagen hun resultaten over het voorbije boekjaar gemiddeld 1,40% onder de verwachtingen van de analisten uitkomen.

Dat heeft tot gevolg dat de aandelen van de Chinese bedrijven die in Hong Kong noteren in 11 van de 12 voorbije dagen in koers zijn gedaald. Zheng adviseert zijn klanten om de Chinese aandelen voorlopig links te laten liggen. Er zijn slechts weer kansen weggelegd wanneer de bedrijfsresultaten verbeteren, iets waar voorlopig nog niet veel van te merken valt.

De kwaliteit van de Chinese bedrijfsresultaten zet de beurskoersen in Shanghai zwaar onder druk. In veel gevallen kwamen die bedrijfsresultaten onder de consensusverwachtingen van de analisten uit, verwachtingen die mogelijk echter te hooggespannen waren. Correctie kan tot de zomer duren Wang Zheng, in Shanghai chief investment officer bij Jingxi Investment Management Co., vreest dat de correctie op de Chinese beurzen wel eens tot de zomer zou kunnen duren. Zheng ziet weinig factoren die een omslag in het sentiment kunnen helpen veroorzaken. Wat de bedrijfsresultaten betreft, rekent hij alleszins op korte termijn niet op een verbetering. De bedrijven in de Hang Seng China Enterprises Index zagen hun resultaten over het voorbije boekjaar gemiddeld 1,40% onder de verwachtingen van de analisten uitkomen. Dat heeft tot gevolg dat de aandelen van de Chinese bedrijven die in Hong Kong noteren in 11 van de 12 voorbije dagen in koers zijn gedaald. Zheng adviseert zijn klanten om de Chinese aandelen voorlopig links te laten liggen. Er zijn slechts weer kansen weggelegd wanneer de bedrijfsresultaten verbeteren, iets waar voorlopig nog niet veel van te merken valt.