Een echt tegenvallend cijfer - bijvoorbeeld een jobcreatie van minder dan 100.000 - kan de Amerikaanse centrale bank er opnieuw toe brengen om haar monetaire politiek te verruimen.

President Obama heeft er overigens alle belang bij dat het probleem van de hoge werkloosheid zo snel mogelijk wordt opgelost.

Amerikaanse consument blijft besteden, de Europese houdt hand op de knip

De bezuinigingen en verminderd vertrouwen zetten volgens Theodoor Gilissen Bankiers de consumentenbestedingen in Europa onder druk. De detailhandelsverkopen in Duitsland, Frankrijk en Italië laten volgens de inkoopmanagersindex de snelste daling sinds eind 2008 zien.

De Amerikaanse consumentenbestedingen groeien daarentegen wel en belangrijk is dat het besteedbare inkomen, na belasting en gecorrigeerd voor inflatie, voor het eerst dit jaar toenam.

Naast auto's en kleding namen de uitgaven voor vakanties toe. Ook ondersteunend voor de verkopen waren de weersomstandigheden. Het was het warmste eerste kwartaal sinds deze data voorhanden zijn.

Zeepbel in de vastgoedsector

In een uitbreiding op eerder onderzoek naar de gevolgen van het uiteenspatten van de huizenmarktbubbel vergeleek Goldman Sachs de recente huizenmarktcrisis in ontwikkelde markten met voorgaande, en daarbij werd deze keer ook de huizenbubbel uit de jaren twintig van de vorige eeuw meegenomen.

Er zijn treffende overeenkomsten, en de studie helpt een beter begrip te vormen van waar we nu staan en wat vanaf hier de meest waarschijnlijke scenario's voor de toekomst zijn.

Een echt tegenvallend cijfer - bijvoorbeeld een jobcreatie van minder dan 100.000 - kan de Amerikaanse centrale bank er opnieuw toe brengen om haar monetaire politiek te verruimen. President Obama heeft er overigens alle belang bij dat het probleem van de hoge werkloosheid zo snel mogelijk wordt opgelost.Amerikaanse consument blijft besteden, de Europese houdt hand op de knip De bezuinigingen en verminderd vertrouwen zetten volgens Theodoor Gilissen Bankiers de consumentenbestedingen in Europa onder druk. De detailhandelsverkopen in Duitsland, Frankrijk en Italië laten volgens de inkoopmanagersindex de snelste daling sinds eind 2008 zien. De Amerikaanse consumentenbestedingen groeien daarentegen wel en belangrijk is dat het besteedbare inkomen, na belasting en gecorrigeerd voor inflatie, voor het eerst dit jaar toenam. Naast auto's en kleding namen de uitgaven voor vakanties toe. Ook ondersteunend voor de verkopen waren de weersomstandigheden. Het was het warmste eerste kwartaal sinds deze data voorhanden zijn.Zeepbel in de vastgoedsector In een uitbreiding op eerder onderzoek naar de gevolgen van het uiteenspatten van de huizenmarktbubbel vergeleek Goldman Sachs de recente huizenmarktcrisis in ontwikkelde markten met voorgaande, en daarbij werd deze keer ook de huizenbubbel uit de jaren twintig van de vorige eeuw meegenomen. Er zijn treffende overeenkomsten, en de studie helpt een beter begrip te vormen van waar we nu staan en wat vanaf hier de meest waarschijnlijke scenario's voor de toekomst zijn.