Zowel in China als in Japan werden tegenvallende indicatoren bekendgemaakt. Uit het Tankan-rapport blijkt dat de Japanse bedrijfsleiders opnieuw pessimistischer zijn geworden. Daarnaast bleek dat de verwerkende industrie in China voor de tweede maand op rij is gekrompen.

Macro-economische indicatoren wisselend van karakter

Aan het macro-economische vlak waren de indicatoren ook de afgelopen week volgens ABN Amro wisselend van karakter, met een tegenvallende ontwikkeling van de Amerikaanse orders voor duurzame goederen en het Duitse ondernemersvertrouwen. Daar stonden positieve cijfers tegenover van de Amerikaanse huizenmarkt en ook van de arbeidsmarkt.

Van het bedrijvenfront kwam het bericht dat Heineken zijn bod op Asian Pacific Breweries door kan laten gaan, waardoor het belang in de snel groeiende opkomende markten aanzienlijk wordt vergroot.

Aandelenmarkten bleven in mineur

De toonaangevende internationale aandelenmarkten kenden wederom een minder goede week, zo merkt ABN Amro op. Per saldo dan wel te verstaan, want vanaf donderdag begonnen de koersen weer te stijgen.

En wederom waren de verwikkelingen met betrekking tot de Europese schuldencrisis de reden, zowel van de daling in het begin van de week als van de stijging vanaf donderdag.

Zowel in China als in Japan werden tegenvallende indicatoren bekendgemaakt. Uit het Tankan-rapport blijkt dat de Japanse bedrijfsleiders opnieuw pessimistischer zijn geworden. Daarnaast bleek dat de verwerkende industrie in China voor de tweede maand op rij is gekrompen. Macro-economische indicatoren wisselend van karakterAan het macro-economische vlak waren de indicatoren ook de afgelopen week volgens ABN Amro wisselend van karakter, met een tegenvallende ontwikkeling van de Amerikaanse orders voor duurzame goederen en het Duitse ondernemersvertrouwen. Daar stonden positieve cijfers tegenover van de Amerikaanse huizenmarkt en ook van de arbeidsmarkt. Van het bedrijvenfront kwam het bericht dat Heineken zijn bod op Asian Pacific Breweries door kan laten gaan, waardoor het belang in de snel groeiende opkomende markten aanzienlijk wordt vergroot. Aandelenmarkten bleven in mineurDe toonaangevende internationale aandelenmarkten kenden wederom een minder goede week, zo merkt ABN Amro op. Per saldo dan wel te verstaan, want vanaf donderdag begonnen de koersen weer te stijgen. En wederom waren de verwikkelingen met betrekking tot de Europese schuldencrisis de reden, zowel van de daling in het begin van de week als van de stijging vanaf donderdag.