De verkopen daalden met 3,60% tot 402.000 op jaarbasis, zo blijkt uit de cijfers die door het Commerce Departement werden bekendgemaakt. Ook de mediaanprijs voor een nieuw huis daalde met 9,10% ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Op 30 november vervalt de steunmaatregel die een belastingkrediet van $8000 toekent aan al wie voor het eerst een huis koopt en dat gegeven speelt mogelijk een rol. De stijgende werkloosheid en de nog steeds hoge aantallen gedwongen verkopen van woningen blijven op de vastgoedmarkt wegen.

De verkopen daalden met 3,60% tot 402.000 op jaarbasis, zo blijkt uit de cijfers die door het Commerce Departement werden bekendgemaakt. Ook de mediaanprijs voor een nieuw huis daalde met 9,10% ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Op 30 november vervalt de steunmaatregel die een belastingkrediet van $8000 toekent aan al wie voor het eerst een huis koopt en dat gegeven speelt mogelijk een rol. De stijgende werkloosheid en de nog steeds hoge aantallen gedwongen verkopen van woningen blijven op de vastgoedmarkt wegen.