Apple kondigde gisterenavond een omzet en winst per aandeel aan die eigenlijk beter dan verwacht waren, maar de samenstelling van het kwartaalbericht gaf enigszins te wensen over. Vooral de guidance voor het lopende kwartaal klonk wat de omzet betreft aan de zwakke kant.

Met name de verkopen van de iPhones in de Verenigde Staten vielen enigszins tegen, op de groeimarkten presteerde het bedrijf wel conform de verwachtingen. In reactie op de kwartaalcijfers noteert de koers van Apple op de Nasdaq ongeveer 7% lager.

Apple kondigde gisterenavond een omzet en winst per aandeel aan die eigenlijk beter dan verwacht waren, maar de samenstelling van het kwartaalbericht gaf enigszins te wensen over. Vooral de guidance voor het lopende kwartaal klonk wat de omzet betreft aan de zwakke kant. Met name de verkopen van de iPhones in de Verenigde Staten vielen enigszins tegen, op de groeimarkten presteerde het bedrijf wel conform de verwachtingen. In reactie op de kwartaalcijfers noteert de koers van Apple op de Nasdaq ongeveer 7% lager.