De Aziatische beurzen zijn vorige week op weekbasis gedaald en dat was nog maar voor de vierde keer dit jaar. De daling had onder andere te maken met de waarschuwing van G-20 dat de Europese schuldencrisis een dreiging blijft vormen voor de wereldeconomie. Daarnaast was er het feit dat de macro-economische indicatoren aangaven dat de opleving van de grootste economie in de wereld aan het vertragen is.

Exportgerichte aandelen uit de technologiesector zwak gestemd

Met name de exportgerichte aandelen uit de technologiesector maakten een zwakke beurt, dit vanwege het feit dat Amerikaanse technologiebedrijven als IBM en SanDisk met tegenvallende resultaten uitpakten.

In Taiwan verloor TPK Holding, een toeleverancier aan Apple, op weekbasis 16%. Anderzijds moest het Koreaanse chemiebedrijf LG Chem vorige week 15% prijsgeven in reactie op de publicatie van tegenvallende bedrijfsresultaten. Niet toevallig moest de Koreaanse Kospi index op weekbasis 1,70% prijsgeven.

Alex Au, in Hong Kong managing director bij Richland Capital Management, is van mening dat de Europese schuldencrisis op korte termijn niet zal worden opgelost. Au verwacht dat in de komende jaren regelmatig paniek op de markt gaat zijn, telkens wanneer de crisis in een nieuwe fase belandt. De verhandelde volumes zijn flinterdun, wat betekent dat er niet veel nodig is om de koersen te drukken. Veel beleggers betrouwen het zaakje niet en blijven gewoon in cash belegd.

De Aziatische beurzen zijn vorige week op weekbasis gedaald en dat was nog maar voor de vierde keer dit jaar. De daling had onder andere te maken met de waarschuwing van G-20 dat de Europese schuldencrisis een dreiging blijft vormen voor de wereldeconomie. Daarnaast was er het feit dat de macro-economische indicatoren aangaven dat de opleving van de grootste economie in de wereld aan het vertragen is. Exportgerichte aandelen uit de technologiesector zwak gestemd Met name de exportgerichte aandelen uit de technologiesector maakten een zwakke beurt, dit vanwege het feit dat Amerikaanse technologiebedrijven als IBM en SanDisk met tegenvallende resultaten uitpakten. In Taiwan verloor TPK Holding, een toeleverancier aan Apple, op weekbasis 16%. Anderzijds moest het Koreaanse chemiebedrijf LG Chem vorige week 15% prijsgeven in reactie op de publicatie van tegenvallende bedrijfsresultaten. Niet toevallig moest de Koreaanse Kospi index op weekbasis 1,70% prijsgeven. Alex Au, in Hong Kong managing director bij Richland Capital Management, is van mening dat de Europese schuldencrisis op korte termijn niet zal worden opgelost. Au verwacht dat in de komende jaren regelmatig paniek op de markt gaat zijn, telkens wanneer de crisis in een nieuwe fase belandt. De verhandelde volumes zijn flinterdun, wat betekent dat er niet veel nodig is om de koersen te drukken. Veel beleggers betrouwen het zaakje niet en blijven gewoon in cash belegd.