Vanuit de Amerikaanse vastgoedmarkten kwamen tegenstrijdige signalen. Het aantal nieuwe huizen in aanbouw is in mei gedaald, vanaf een piek voor de afgelopen drieënhalf jaar. Anderzijds steeg het aantal nieuwe aanvragen voor een bouwvergunning, wat goed nieuws is naar de toekomst toe.

Rente: Duitse en Amerikaanse staatsobligaties blijven veilige havens

Nadat de euro 3 maanden binnen een bandbreedte van 1,30 tot 1,35 dollar is gebleven, is de daling eindelijk ingezet. Door de toename van de risico's in de eurozone heeft hij volgens Carmignac op één maand tijd namelijk veel terrein prijsgegeven, 6,58% aan de dollar en 8,25% aan de yen.

De sterke blootstelling van Carmignac Investissement en Carmignac Patrimoine aan de dollar en de yen heeft in ruime mate het rendement van beide fondsen helpen afdekken.

De omvang van de economische vertraging in Europa, de hoop op een lagere herfi nancieringsrente (de Duitse autoriteiten stellen zich dienaangaande ietwat neutraler op), het Griekse politieke risico en de concretisering van het bankenrisico in Spanje sterken de analisten van Carmignac in hun oude overtuiging dat de euro verder zal verzwakken. De portefeuilles zijn dan ook duidelijk overwogen in de sterke valuta's.

Vanuit de Amerikaanse vastgoedmarkten kwamen tegenstrijdige signalen. Het aantal nieuwe huizen in aanbouw is in mei gedaald, vanaf een piek voor de afgelopen drieënhalf jaar. Anderzijds steeg het aantal nieuwe aanvragen voor een bouwvergunning, wat goed nieuws is naar de toekomst toe. Rente: Duitse en Amerikaanse staatsobligaties blijven veilige havens Nadat de euro 3 maanden binnen een bandbreedte van 1,30 tot 1,35 dollar is gebleven, is de daling eindelijk ingezet. Door de toename van de risico's in de eurozone heeft hij volgens Carmignac op één maand tijd namelijk veel terrein prijsgegeven, 6,58% aan de dollar en 8,25% aan de yen. De sterke blootstelling van Carmignac Investissement en Carmignac Patrimoine aan de dollar en de yen heeft in ruime mate het rendement van beide fondsen helpen afdekken. De omvang van de economische vertraging in Europa, de hoop op een lagere herfi nancieringsrente (de Duitse autoriteiten stellen zich dienaangaande ietwat neutraler op), het Griekse politieke risico en de concretisering van het bankenrisico in Spanje sterken de analisten van Carmignac in hun oude overtuiging dat de euro verder zal verzwakken. De portefeuilles zijn dan ook duidelijk overwogen in de sterke valuta's.