De bouw van de LNG-productiefaciliteit kende veel potentieel voor Boskalis en zijn pasverworven dochter Dockise. Woodside maakte bekend dat de kostenoverschrijdingen bij het project inmiddels zo groot zijn dat het zijn commerciële waarde heeft verloren.

Naar verwachting wordt nu gekozen voor drijvende vloeibaar aardgas-faciliteit in plaats van een van productiefaciliteit op het vasteland.

De beslissing houdt een teleurstelling in voor Boskalis omdat een productiefaciliteit aan wal veel meer baggerwerk met zich meebrengt en ook meer werk voor Dockwise/Fairstar. ABN Amro handhaaft de opinie Houden voor het aandeel.

De bouw van de LNG-productiefaciliteit kende veel potentieel voor Boskalis en zijn pasverworven dochter Dockise. Woodside maakte bekend dat de kostenoverschrijdingen bij het project inmiddels zo groot zijn dat het zijn commerciële waarde heeft verloren. Naar verwachting wordt nu gekozen voor drijvende vloeibaar aardgas-faciliteit in plaats van een van productiefaciliteit op het vasteland. De beslissing houdt een teleurstelling in voor Boskalis omdat een productiefaciliteit aan wal veel meer baggerwerk met zich meebrengt en ook meer werk voor Dockwise/Fairstar. ABN Amro handhaaft de opinie Houden voor het aandeel.