Enerzijds blijven de macro-economische cijferrapporten meer bewijzen leveren dat de grootste economie ter wereld zich in een herstelfase bevindt, wat ceteris paribus de rentes zou moeten omhoog duwen.

Tezelfdertijd is er volgens Dexia de groeiende perceptie dat Griekenland aan de rand van een soeverein default staat wat de nadruk legt op de veilige haven status van Treasuries en een snelle klim van de overheidsrentes in de weg staat.

Meer specifiek zien we dat voor de 2-jaars, 5-jaars en 10-jaars rente respectievelijk de 0,30%, 1,00% en 2,00% taaie weerstandsniveaus blijken.

Om die niveaus de komende weken te doorbreken moeten we ofwel nog meer positieve verrassingen krijgen m.b.t. het Amerikaanse herstel of een definitieve goedkeuring van het €130 miljard hulppakket voor Griekenland.

Enerzijds blijven de macro-economische cijferrapporten meer bewijzen leveren dat de grootste economie ter wereld zich in een herstelfase bevindt, wat ceteris paribus de rentes zou moeten omhoog duwen. Tezelfdertijd is er volgens Dexia de groeiende perceptie dat Griekenland aan de rand van een soeverein default staat wat de nadruk legt op de veilige haven status van Treasuries en een snelle klim van de overheidsrentes in de weg staat. Meer specifiek zien we dat voor de 2-jaars, 5-jaars en 10-jaars rente respectievelijk de 0,30%, 1,00% en 2,00% taaie weerstandsniveaus blijken. Om die niveaus de komende weken te doorbreken moeten we ofwel nog meer positieve verrassingen krijgen m.b.t. het Amerikaanse herstel of een definitieve goedkeuring van het €130 miljard hulppakket voor Griekenland.