Het succes van de sociale mediasite lijkt sneller dan verwacht af te nemen. Om het kort en goed uit te drukken: de teenagers worden Facebook beu.

Waarom is Facebook niet meer 'cool'? Volgens Ellis Hamburger van Verge is de jeugd op zoek naar 'the next big thing', Facebook kan niet langer hun wensen inwilligen. Vroeger was het 'cool' om foto's van uzelf op Facebook te zetten, om over uzelf te praten. Nu is het dat niet meer.

De jeugd is op zoek naar meer intieme plaatsen om zaken uit te wisselen met een handvol mensen. Snapchat heeft die intimiteit te bieden, terwijl op Facebook de hele wereld kan toekijken. Facebook is met andere woorden te groot geworden om zijn doelgroep nog volledig te kunnen bedienen.

Het succes van de sociale mediasite lijkt sneller dan verwacht af te nemen. Om het kort en goed uit te drukken: de teenagers worden Facebook beu. Waarom is Facebook niet meer 'cool'? Volgens Ellis Hamburger van Verge is de jeugd op zoek naar 'the next big thing', Facebook kan niet langer hun wensen inwilligen. Vroeger was het 'cool' om foto's van uzelf op Facebook te zetten, om over uzelf te praten. Nu is het dat niet meer. De jeugd is op zoek naar meer intieme plaatsen om zaken uit te wisselen met een handvol mensen. Snapchat heeft die intimiteit te bieden, terwijl op Facebook de hele wereld kan toekijken. Facebook is met andere woorden te groot geworden om zijn doelgroep nog volledig te kunnen bedienen.