Philippe Gijsels van BNP Paribas Asset Management beklemtoonde dat de Amerikaanse werkloosheidscijfers over de maand augustus eigenlijk niet zo slecht waren als op het eerste gezicht zou vermoed worden. Het aantal langdurig werklozen nam af, evenals de duurtijd van zo'n langdure werkloosheidsperiode.

Ook het aantal onvrijwillig parttime tewerkgestelden vertoonde een dalende trend. Hoewel de jobcreatie vorige maand vertraagde, bedroeg de aangroei van het aantal nieuwe jobs over een periode van zes maanden nog steeds een gezonde 226.00.

Philippe Gijsels van BNP Paribas Asset Management beklemtoonde dat de Amerikaanse werkloosheidscijfers over de maand augustus eigenlijk niet zo slecht waren als op het eerste gezicht zou vermoed worden. Het aantal langdurig werklozen nam af, evenals de duurtijd van zo'n langdure werkloosheidsperiode. Ook het aantal onvrijwillig parttime tewerkgestelden vertoonde een dalende trend. Hoewel de jobcreatie vorige maand vertraagde, bedroeg de aangroei van het aantal nieuwe jobs over een periode van zes maanden nog steeds een gezonde 226.00.