Meestal wordt als oorzaak verwezen naar een specifieke reden, bijvoorbeeld naar overbodig personeel als gevolg van overnames. Maar veel analisten zijn van mening dat er onderhuids toch iets fundamenteels fout zit. De zaken gaan blijkbaar niet zo goed als men ons wil doen geloven.

Een aantal subsegmenten van de sector doen het inderdaad misschien niet slecht, maar dat neemt weg dat het aantal ontslagen op dit moment van het jaar al 68% hoger ligt dan in dezelfde periode vorig jaar. Iedereen vraagt zich nu af welk bedrijf het volgende zal zijn dat massa-ontslagen zal aankondigen.

Meestal wordt als oorzaak verwezen naar een specifieke reden, bijvoorbeeld naar overbodig personeel als gevolg van overnames. Maar veel analisten zijn van mening dat er onderhuids toch iets fundamenteels fout zit. De zaken gaan blijkbaar niet zo goed als men ons wil doen geloven. Een aantal subsegmenten van de sector doen het inderdaad misschien niet slecht, maar dat neemt weg dat het aantal ontslagen op dit moment van het jaar al 68% hoger ligt dan in dezelfde periode vorig jaar. Iedereen vraagt zich nu af welk bedrijf het volgende zal zijn dat massa-ontslagen zal aankondigen.