Aanleiding daartoe kan de publicatie van meevallende kwartaalcijfers zijn. Een eerste stijgingsfase kan morgen al worden ingezet, want Intel maakt vanavond de kwartaalcijfers bekend. De chipproducent geldt traditioneel als één van de barometers in de sector.

UBS en Barclays Wealth verwacht dat de bedrijven uit de Standard & Poor's 500 Index opnieuw meer gaan investeren in technologie, nu ze nog steeds op grote voorraden cash zitten.

De koersen van de technologieaandelen uit de Standard & Poor's 500 Index zijn dit jaar met 17% gedaald, waardoor de gemiddelde koers-winstverhouding terugvalt tot 15,60.

Het is volgens UBS en Barclays Wealth geleden van 1962 dat de sector nog zo goedkoop was, tenminste wanneer geen rekening wordt gehouden met de periode rond de val van Lehman Brothers.

Aanleiding daartoe kan de publicatie van meevallende kwartaalcijfers zijn. Een eerste stijgingsfase kan morgen al worden ingezet, want Intel maakt vanavond de kwartaalcijfers bekend. De chipproducent geldt traditioneel als één van de barometers in de sector. UBS en Barclays Wealth verwacht dat de bedrijven uit de Standard & Poor's 500 Index opnieuw meer gaan investeren in technologie, nu ze nog steeds op grote voorraden cash zitten. De koersen van de technologieaandelen uit de Standard & Poor's 500 Index zijn dit jaar met 17% gedaald, waardoor de gemiddelde koers-winstverhouding terugvalt tot 15,60. Het is volgens UBS en Barclays Wealth geleden van 1962 dat de sector nog zo goedkoop was, tenminste wanneer geen rekening wordt gehouden met de periode rond de val van Lehman Brothers.