De S&P-500 sloot donderdag 1,7% lager dan de vrijdag de week voordien, vorige week vrijdag ging er opnieuw 0,95% prijsgeven.

De Nasdaq moest per saldo echter nog iets meer prijsgeven (-1,8%), omdat een daling met 3% op donderdag de winst van de voorgaande dagen wegvaagde. Vrijdag gaf de index nogmaals 1,34% prijs.

Een situatie van risico-aversie gaat in de eerste plaats ten koste van technologiebedrijven (waaronder ook biotechnologie), waardoor bedrijven als Facebook (-5,2%) en Amazon (-4,4%), maar ook Gilead (-7,3%) en Amgen (-4,9%), hard werden geraakt.

De S&P-500 sloot donderdag 1,7% lager dan de vrijdag de week voordien, vorige week vrijdag ging er opnieuw 0,95% prijsgeven. De Nasdaq moest per saldo echter nog iets meer prijsgeven (-1,8%), omdat een daling met 3% op donderdag de winst van de voorgaande dagen wegvaagde. Vrijdag gaf de index nogmaals 1,34% prijs. Een situatie van risico-aversie gaat in de eerste plaats ten koste van technologiebedrijven (waaronder ook biotechnologie), waardoor bedrijven als Facebook (-5,2%) en Amazon (-4,4%), maar ook Gilead (-7,3%) en Amgen (-4,9%), hard werden geraakt.