Zowel het 50- als het 100- en het 200-daags gemiddelde vertonen nog steeds een dalende trend. Jonathan Krinsky, chief market technical analyst bij Miller Tabak & Co, is van mening dat die dalende trend eerst moet worden omgebogen alvorens het technische plaatje verbetert.

Maar Krinsky houdt voorlopig vooral de zilverprijs in de gaten. Wanneer er daadwerkelijk een herstel bij de edelmetalen komt, zal het signaal daartoe worden gegeven door het zilver. Ook de goudmijnaandelen, die met 20% zijn gestegen tegenover een stijging met slechts 10% voor de goudprijs, kunnen een signaal geven.

Zowel het 50- als het 100- en het 200-daags gemiddelde vertonen nog steeds een dalende trend. Jonathan Krinsky, chief market technical analyst bij Miller Tabak & Co, is van mening dat die dalende trend eerst moet worden omgebogen alvorens het technische plaatje verbetert. Maar Krinsky houdt voorlopig vooral de zilverprijs in de gaten. Wanneer er daadwerkelijk een herstel bij de edelmetalen komt, zal het signaal daartoe worden gegeven door het zilver. Ook de goudmijnaandelen, die met 20% zijn gestegen tegenover een stijging met slechts 10% voor de goudprijs, kunnen een signaal geven.