De index sloot onder beide gemiddelden, waardoor de lange termijn trend op basis van deze kwantitatieve criteria als 'dalend' wordt betiteld. De oversold waardering biedt uitzicht op een kortstondig technisch herstel gevolgd door een nieuwe daling c.q. test van het recente dieptepunt.

Gelijkenis met Nikkei in 2007

De grote 'rising wedges' gevolgd door de trendbreuken in de Nasdaq Composite, de Dow Jones Index en de S&P 500 index doen volgens Loef Technische Analyse denken aan de Japanse Nikkei-225 eind 2007.

De bearish afloop van wigpatronen dwingt aandelenbeleggers tot een defensieve houding nog voordat de trend formeel is omgeslagen.

De forse stijging in de Amerikaanse 30-jaars staatslening staat in schril contrast met de berichtgeving omtrent inflatie. Nu ook de grondstoffenindex in een dalende trend is beland en de technische analyse in het koersverloop van beurskoersen een voorloper ziet van de toekomstige economische ontwikkeling lijkt eerder sprake van een voorzetting van de lange termijn deflatoire tendens.

De index sloot onder beide gemiddelden, waardoor de lange termijn trend op basis van deze kwantitatieve criteria als 'dalend' wordt betiteld. De oversold waardering biedt uitzicht op een kortstondig technisch herstel gevolgd door een nieuwe daling c.q. test van het recente dieptepunt.Gelijkenis met Nikkei in 2007 De grote 'rising wedges' gevolgd door de trendbreuken in de Nasdaq Composite, de Dow Jones Index en de S&P 500 index doen volgens Loef Technische Analyse denken aan de Japanse Nikkei-225 eind 2007. De bearish afloop van wigpatronen dwingt aandelenbeleggers tot een defensieve houding nog voordat de trend formeel is omgeslagen. De forse stijging in de Amerikaanse 30-jaars staatslening staat in schril contrast met de berichtgeving omtrent inflatie. Nu ook de grondstoffenindex in een dalende trend is beland en de technische analyse in het koersverloop van beurskoersen een voorloper ziet van de toekomstige economische ontwikkeling lijkt eerder sprake van een voorzetting van de lange termijn deflatoire tendens.