De technische indicatoren wijzen dan ook niet onverwacht op een afkoeling in de koers van de euro. De 14-day stochastic oscillator stond gisteren op 96. Vanaf 80 mag een correctie worden verwacht.

Shinichi Hayashi, dealer in Tokio bij Shinkin Central Bank, voelt zich niet meer zo comfortabel met euro's in portefeuille. Hij heeft inmiddels zijn posities al gedeeltelijk teruggeschroefd.

Op wat langere termijn ligt het plaatje iets moeilijker. Alles zal afhangen van de dollar. Wanneer die verder verzwakt, staat niets een verdere stijging van de koers van de euro in de weg.

De technische indicatoren wijzen dan ook niet onverwacht op een afkoeling in de koers van de euro. De 14-day stochastic oscillator stond gisteren op 96. Vanaf 80 mag een correctie worden verwacht. Shinichi Hayashi, dealer in Tokio bij Shinkin Central Bank, voelt zich niet meer zo comfortabel met euro's in portefeuille. Hij heeft inmiddels zijn posities al gedeeltelijk teruggeschroefd. Op wat langere termijn ligt het plaatje iets moeilijker. Alles zal afhangen van de dollar. Wanneer die verder verzwakt, staat niets een verdere stijging van de koers van de euro in de weg.