Verschillende technische analisten waarschuwden vanmorgen dat de charts inmiddels zwaar oververkocht zijn. Dat geldt op de eerste plaats voor het zilver.

Voor dit edelmetaal werd een koersdoel van 21 dollar per troy ounce voor het einde van dit jaar naar voren geschoven, maar inmiddels is deze target al bereikt.

Over een periode van vijf weken is de zilverprijs al met 15% gestegen. Een dergelijke situatie is op technische basis onhoudbaar, een correctie lijkt stilaan onvermijdelijk te worden.

Hetzelfde geldt overigens voor het goud, dat vooral op basis van de momentum indicatoren oververkocht lijkt. Een correctie lijkt waarschijnlijk, waarbij meestal wordt gedacht aan een terugval naar de zone van 1220 tot 1250 dollar. Na zo'n correctie kan de opwaartse rit worden hervat.

Verschillende technische analisten waarschuwden vanmorgen dat de charts inmiddels zwaar oververkocht zijn. Dat geldt op de eerste plaats voor het zilver. Voor dit edelmetaal werd een koersdoel van 21 dollar per troy ounce voor het einde van dit jaar naar voren geschoven, maar inmiddels is deze target al bereikt. Over een periode van vijf weken is de zilverprijs al met 15% gestegen. Een dergelijke situatie is op technische basis onhoudbaar, een correctie lijkt stilaan onvermijdelijk te worden. Hetzelfde geldt overigens voor het goud, dat vooral op basis van de momentum indicatoren oververkocht lijkt. Een correctie lijkt waarschijnlijk, waarbij meestal wordt gedacht aan een terugval naar de zone van 1220 tot 1250 dollar. Na zo'n correctie kan de opwaartse rit worden hervat.