James Moore, analist bij TheBullionDesk.com, is van mening dat de stijging van de goudprijs op de eerste plaats een gevolg is van technische factoren. Daarnaast was er sprake van beleggingsaankopen.

Moore verwijst in dat verband naar de relatie met de dollarkoers. Bij een daling van de dollarkoers stijgt de goudprijs en omgekeerd. Gisteren stond de dollarkoers opnieuw onder druk.

Bovendien verwees Moore naar de stijging van de koers van de yen, waar vooral de zilver-palladiumgroep van profiteerde. De zilverprijs steeg gisteren tot in de buurt van 20,50 dollar per troy ounce. Vanmorgen stabiliseerde de goudprijs.

James Moore, analist bij TheBullionDesk.com, is van mening dat de stijging van de goudprijs op de eerste plaats een gevolg is van technische factoren. Daarnaast was er sprake van beleggingsaankopen. Moore verwijst in dat verband naar de relatie met de dollarkoers. Bij een daling van de dollarkoers stijgt de goudprijs en omgekeerd. Gisteren stond de dollarkoers opnieuw onder druk. Bovendien verwees Moore naar de stijging van de koers van de yen, waar vooral de zilver-palladiumgroep van profiteerde. De zilverprijs steeg gisteren tot in de buurt van 20,50 dollar per troy ounce. Vanmorgen stabiliseerde de goudprijs.