Ook in Europa is van inflatiegevaar geen sprake. Yoni Jacobs, chief investment strategist bij Chart Prophet Capital, is van mening dat de goudprijs in eerste geval kan terugvallen tot 1200 dollar per troy ounce en vervolgens tot 1000 dollar. Onder dat niveau zou een duidelijk verkoopsignaal gegeven worden.

Maar de verdere daling van de goudprijs zou zich over een langere periode voltrekken, van een volledige instorting is zeker geen sprake. Technische correcties bieden de kans om de posities in goud te verlichten, aldus Jacobs. Wie rekent dat goud zijn glans op korte of middellange termijn zal terugwinnen, rekent volgens hem op het verkeerde paard.

Ook in Europa is van inflatiegevaar geen sprake. Yoni Jacobs, chief investment strategist bij Chart Prophet Capital, is van mening dat de goudprijs in eerste geval kan terugvallen tot 1200 dollar per troy ounce en vervolgens tot 1000 dollar. Onder dat niveau zou een duidelijk verkoopsignaal gegeven worden. Maar de verdere daling van de goudprijs zou zich over een langere periode voltrekken, van een volledige instorting is zeker geen sprake. Technische correcties bieden de kans om de posities in goud te verlichten, aldus Jacobs. Wie rekent dat goud zijn glans op korte of middellange termijn zal terugwinnen, rekent volgens hem op het verkeerde paard.