Uit een studie van Birinyi Associates zou nu blijken dat laatstgenoemde groep het bij het juiste eind heeft. Een aantal door technische analisten veelgebruikte indicatoren zouden simpelweg niet werken.

Dat is bijvoorbeeld het geval met de advance-decline line, die het aantal stijgers op dagbasis afzet tegen het aantal dalers en op basis daarvan de richting probeert te voorspellen die de markt gaat inslaan.

Volgens Birinyi Associates zijn de meeste indicatoren die in technische analyse worden gebruikt descriptief en niet indicatief. Dat betekent dat ze iets zeggen over het verleden en niet over de toekomst.

Laszlo Birinyi, stichter van Birinyi Associates, maakte bij het onderzoek van zijn team gebruik van data uit de periode 1966 tot 2002, zodat de onderzoeksperiode ruim genoeg kan worden beschouwd.

Uit een studie van Birinyi Associates zou nu blijken dat laatstgenoemde groep het bij het juiste eind heeft. Een aantal door technische analisten veelgebruikte indicatoren zouden simpelweg niet werken. Dat is bijvoorbeeld het geval met de advance-decline line, die het aantal stijgers op dagbasis afzet tegen het aantal dalers en op basis daarvan de richting probeert te voorspellen die de markt gaat inslaan. Volgens Birinyi Associates zijn de meeste indicatoren die in technische analyse worden gebruikt descriptief en niet indicatief. Dat betekent dat ze iets zeggen over het verleden en niet over de toekomst. Laszlo Birinyi, stichter van Birinyi Associates, maakte bij het onderzoek van zijn team gebruik van data uit de periode 1966 tot 2002, zodat de onderzoeksperiode ruim genoeg kan worden beschouwd.