Deze haast komt sinds de top van golf 'e' tot uitdrukking in een zgn. 'vijf'- structuur, bestaande uit drie dalende impulsgolven onderbroken door twee herstelpogingen.

Omdat het eerste dalingsbeen nu mogelijk voltooid is, mag een kortstondig technisch herstel (in golf 2) worden verwacht (voor een duur van een paar dagen).

Mogelijk wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers nu eerst de gap die vorige week dinsdag werd geslagen tussen 246,44 en 244,44 deze week gesloten, voordat de verkoopdruk weer in alle hevigheid terugkeert.

Voor de bearish vooruitblik in de komende weken is het sluiten van de gap(s) weinig relevant. De symmetrische driehoek staat immers bekend als een consolidatiepatroon en niet als omkeerpatroon.

Alles bij elkaar opgeteld en afgetrokken rest volgens Theodoor Gilissen Bankiers de indruk dat de AEX minimaal richting 190 zal moeten dalen om golf (5) af te maken, voordat de basis is/wordt gelegd voor een duurzaam koersherstel (tot in 2010).

Deze haast komt sinds de top van golf 'e' tot uitdrukking in een zgn. 'vijf'- structuur, bestaande uit drie dalende impulsgolven onderbroken door twee herstelpogingen. Omdat het eerste dalingsbeen nu mogelijk voltooid is, mag een kortstondig technisch herstel (in golf 2) worden verwacht (voor een duur van een paar dagen). Mogelijk wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers nu eerst de gap die vorige week dinsdag werd geslagen tussen 246,44 en 244,44 deze week gesloten, voordat de verkoopdruk weer in alle hevigheid terugkeert. Voor de bearish vooruitblik in de komende weken is het sluiten van de gap(s) weinig relevant. De symmetrische driehoek staat immers bekend als een consolidatiepatroon en niet als omkeerpatroon. Alles bij elkaar opgeteld en afgetrokken rest volgens Theodoor Gilissen Bankiers de indruk dat de AEX minimaal richting 190 zal moeten dalen om golf (5) af te maken, voordat de basis is/wordt gelegd voor een duurzaam koersherstel (tot in 2010).