De meest actieve termijncontracten vielen vorige week terug onder hun 20-, 50- en 100-dagen dagelijks gemiddelde, waarbij de dieptepunten tijdens elke sessie onder die van de vorige uitkwamen.

Dit jaar is de goudprijs vrijwel ongewijzigd, na een stijging met bijna een kwart in 2009. Matt Zeman, handelaar edelmetalen bij LaSalle Futures Group in Chicago, kan alleen maar bevestigen dat het technische plaatje bij het goud aan het verzwakken is.

Het feit dat het goud onder zowat alle belangrijke moving averages noteert, wijst in de richting van een verdere daling. Gisteren liet de goudprijs een nieuw dieptepunt sinds 25 februari optekenen.

Het sentiment rond het goud wordt ondermijnd door de verwachting dat de centrale banken wereldwijd klaar staan om de rente te verhogen. Volgens Zeman kan de correctie in de goudprijs een koopkans bieden.

Bank of America Merrill Lynch is bijvoorbeeld van mening dat de vraag vanuit China alleen maar kan toenemen, waardoor de goudprijs verder moet kunnen stijgen. De analisten van deze bank zien een positieve trend die wel een paar jaar kan aanhouden.

De meest actieve termijncontracten vielen vorige week terug onder hun 20-, 50- en 100-dagen dagelijks gemiddelde, waarbij de dieptepunten tijdens elke sessie onder die van de vorige uitkwamen. Dit jaar is de goudprijs vrijwel ongewijzigd, na een stijging met bijna een kwart in 2009. Matt Zeman, handelaar edelmetalen bij LaSalle Futures Group in Chicago, kan alleen maar bevestigen dat het technische plaatje bij het goud aan het verzwakken is. Het feit dat het goud onder zowat alle belangrijke moving averages noteert, wijst in de richting van een verdere daling. Gisteren liet de goudprijs een nieuw dieptepunt sinds 25 februari optekenen. Het sentiment rond het goud wordt ondermijnd door de verwachting dat de centrale banken wereldwijd klaar staan om de rente te verhogen. Volgens Zeman kan de correctie in de goudprijs een koopkans bieden. Bank of America Merrill Lynch is bijvoorbeeld van mening dat de vraag vanuit China alleen maar kan toenemen, waardoor de goudprijs verder moet kunnen stijgen. De analisten van deze bank zien een positieve trend die wel een paar jaar kan aanhouden.