Er zijn echter nog altijd geen signalen die aangeven dat de goudprijs aan het uitbodemen is. Het technische plaatje voor het goud ziet er bovendien inktzwart uit. De bekende technische analiste Louise Yamada is van mening dat de goudprijs nog verder kan wegzakken.

Er ligt nu steun rond 1200 dollar, de goudprijs kan in een zone tussen 1200 en 1400 dollar stabiliseren. Maar Yamada sluit niet uit dat de goudprijs kan terugvallen onder het niveau van 1200 dollar en dan zou het baisse-potentieel nog aanzienlijk kunnen zijn. Dan is het volgende koersdoel 1100 dollar, waardoor de uptrend voor het goud sinds 2005 zou gebroken worden.

Er zijn echter nog altijd geen signalen die aangeven dat de goudprijs aan het uitbodemen is. Het technische plaatje voor het goud ziet er bovendien inktzwart uit. De bekende technische analiste Louise Yamada is van mening dat de goudprijs nog verder kan wegzakken. Er ligt nu steun rond 1200 dollar, de goudprijs kan in een zone tussen 1200 en 1400 dollar stabiliseren. Maar Yamada sluit niet uit dat de goudprijs kan terugvallen onder het niveau van 1200 dollar en dan zou het baisse-potentieel nog aanzienlijk kunnen zijn. Dan is het volgende koersdoel 1100 dollar, waardoor de uptrend voor het goud sinds 2005 zou gebroken worden.