Volgens de technische analisten van Barclays Capital wordt een bijkomend koopsignaal gegeven wanneer de goudprijs door het niveau van 1300 dollar per troy ounce breekt.

Mogelijk krijgen we nu echter een periode van winstnemingen, waarbij het belangrijk is dat de kaap van 1258-1271 dollar per troy ounce kan standhouden. In geval die steun het houdt, kunnen we snel hogere koersen tegemoet zien.

Als gevolg van de stijging van de goudprijs is echter de fysieke vraag naar goud teruggevallen. De vraag naar goud voor juwelen vanuit India bleef deze week zwak, maar de handelaren gaven wel aan dat de onderliggende trend goed blijft.

Volgens de technische analisten van Barclays Capital wordt een bijkomend koopsignaal gegeven wanneer de goudprijs door het niveau van 1300 dollar per troy ounce breekt. Mogelijk krijgen we nu echter een periode van winstnemingen, waarbij het belangrijk is dat de kaap van 1258-1271 dollar per troy ounce kan standhouden. In geval die steun het houdt, kunnen we snel hogere koersen tegemoet zien. Als gevolg van de stijging van de goudprijs is echter de fysieke vraag naar goud teruggevallen. De vraag naar goud voor juwelen vanuit India bleef deze week zwak, maar de handelaren gaven wel aan dat de onderliggende trend goed blijft.