Geoff Wilkinson, hoofd technische analyse bij Mint Equities Ltd, is echter van mening dat het signaal ditmaal geen geldingskracht heeft. De Stoxx Europe 600 Index heeft weliswaar zowel het index's 50-day moving average als het 200-day moving average doorbroken, wat in vaktermen het gouden kruis wordt genoemd.

Het laatste gelijkaardig signaal werd in juni 2009 gegeven, toen de Stoxx Europe 600 Index een klim met 31% neerzette. Wilkinson gelooft echter niet dat dit ook ditmaal gaat gebeuren.

Hij gelooft eerder in het negatief signaal dat werd gegeven bij crude. De prijs voor een vat ruwe olie is teruggevallen tot 75,50 dollar en dat gaat ook een negatieve impact op de beurskoersen hebben. Wilkinsons gelooft dan ook in een verdere daling voor de Stoxx Europe 600 Index.

Geoff Wilkinson, hoofd technische analyse bij Mint Equities Ltd, is echter van mening dat het signaal ditmaal geen geldingskracht heeft. De Stoxx Europe 600 Index heeft weliswaar zowel het index's 50-day moving average als het 200-day moving average doorbroken, wat in vaktermen het gouden kruis wordt genoemd. Het laatste gelijkaardig signaal werd in juni 2009 gegeven, toen de Stoxx Europe 600 Index een klim met 31% neerzette. Wilkinson gelooft echter niet dat dit ook ditmaal gaat gebeuren. Hij gelooft eerder in het negatief signaal dat werd gegeven bij crude. De prijs voor een vat ruwe olie is teruggevallen tot 75,50 dollar en dat gaat ook een negatieve impact op de beurskoersen hebben. Wilkinsons gelooft dan ook in een verdere daling voor de Stoxx Europe 600 Index.