Beleggers lopen immers op de economie vooruit en het bodemproces kan in dit verband een eerste teken zijn van naderend herstel.

Een aantal maanden geleden werd een positieve divergentie gesignaleerd die doet denken aan begin 2009. De hogere bodem geeft een argument om nu meer optimistisch tegen de ontwikkelingen in deze sector aan te kijken.

De eurozone als geheel blijft in 2013 in recessie. Goldman Sachs heeft de eerdere groeiverwachting van 0,1% bijgesteld naar -0,2%. Financiële omstandigheden spelen hierbij een grote rol.

Het ECB-beleid zorgt ervoor dat die omstandigheden iets beter zijn geworden en voorkomt dat de krimp nog zwaarder wordt.

Beleggers lopen immers op de economie vooruit en het bodemproces kan in dit verband een eerste teken zijn van naderend herstel. Een aantal maanden geleden werd een positieve divergentie gesignaleerd die doet denken aan begin 2009. De hogere bodem geeft een argument om nu meer optimistisch tegen de ontwikkelingen in deze sector aan te kijken. De eurozone als geheel blijft in 2013 in recessie. Goldman Sachs heeft de eerdere groeiverwachting van 0,1% bijgesteld naar -0,2%. Financiële omstandigheden spelen hierbij een grote rol. Het ECB-beleid zorgt ervoor dat die omstandigheden iets beter zijn geworden en voorkomt dat de krimp nog zwaarder wordt.