Een daling onder 850 gedurende twee aaneengesloten dagen of een breukmarge groter dan 3% zet het sein voor beleggers in Amerikaanse aandelen op rood.

De belangrijkste steun voor de Europese Dow Jones Stoxx 600 Index ligt rond 190. Vrijdag sloot deze index op 192,96. De Japanse Nikkei-225 index draalt momenteel rond de stijgende steunlijn getrokken langs de (paniek)bodems van oktober en november 2008.

De MSCI USD World Index heeft het proces van hogere bodems duidelijk afgebroken. Het kopen van (index)puts tijdens herstelbewegingen lijkt Theodoor Gilissen Bankiers raadzaam.

Voor de lange termijn trend is het technisch beeld unaniem negatief. De markt spreekt voor de korte termijn haar voorkeur uit voor defensieve sectoren, w.o. de Europese Health Care, Consumer Staples en Amerikaanse Utilities.

Een daling onder 850 gedurende twee aaneengesloten dagen of een breukmarge groter dan 3% zet het sein voor beleggers in Amerikaanse aandelen op rood. De belangrijkste steun voor de Europese Dow Jones Stoxx 600 Index ligt rond 190. Vrijdag sloot deze index op 192,96. De Japanse Nikkei-225 index draalt momenteel rond de stijgende steunlijn getrokken langs de (paniek)bodems van oktober en november 2008. De MSCI USD World Index heeft het proces van hogere bodems duidelijk afgebroken. Het kopen van (index)puts tijdens herstelbewegingen lijkt Theodoor Gilissen Bankiers raadzaam.Voor de lange termijn trend is het technisch beeld unaniem negatief. De markt spreekt voor de korte termijn haar voorkeur uit voor defensieve sectoren, w.o. de Europese Health Care, Consumer Staples en Amerikaanse Utilities.