Afgelopen woensdag werd onder verwijzing naar het afnemende momentum en de hoge stand van de stochastics-indicator al aangegeven, dat het risico van winstnemingen relatief groot werd.

Tegelijkertijd werd op basis van de overheersende vraagzijde verondersteld, dat een terugval beperkt zou blijven tot ca. 210. De 'gap' die eerder werd geslagen tussen 213,33 en 215,79 is nu gesloten.
Als gevolg van de verkoopdruk bij opening gisteren ligt er nu weer een gap aan de bovenkant tussen 216,51 en 220,37 die met een koersnotering (eerdaags) opgevuld moet/kan worden.

Het is volgens Theodoor Gilissen Bankiers op voorhand niet aan te geven of de AEX de bodem rond 195 vroeg of laat nog een keer zal testen of een hogere bodem rond 210 zal vormen.

Aan de minimum condities van een 50%-rectracement (zoals zes jaar geleden kort na de bodem in 2003) is voldaan, dus de kansen liggen nu vooral naar boven.

De stochastics is echter nog niet 'oversold' genoeg om nu al een opwaartse doorbraak te forceren. Vermoedelijk wordt eerst de gap gesloten rond 220 om daarna weer even 210 te testen. Maar daarna bestieren de bulls de AEX, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers.

Afgelopen woensdag werd onder verwijzing naar het afnemende momentum en de hoge stand van de stochastics-indicator al aangegeven, dat het risico van winstnemingen relatief groot werd. Tegelijkertijd werd op basis van de overheersende vraagzijde verondersteld, dat een terugval beperkt zou blijven tot ca. 210. De 'gap' die eerder werd geslagen tussen 213,33 en 215,79 is nu gesloten. Als gevolg van de verkoopdruk bij opening gisteren ligt er nu weer een gap aan de bovenkant tussen 216,51 en 220,37 die met een koersnotering (eerdaags) opgevuld moet/kan worden.Het is volgens Theodoor Gilissen Bankiers op voorhand niet aan te geven of de AEX de bodem rond 195 vroeg of laat nog een keer zal testen of een hogere bodem rond 210 zal vormen. Aan de minimum condities van een 50%-rectracement (zoals zes jaar geleden kort na de bodem in 2003) is voldaan, dus de kansen liggen nu vooral naar boven.De stochastics is echter nog niet 'oversold' genoeg om nu al een opwaartse doorbraak te forceren. Vermoedelijk wordt eerst de gap gesloten rond 220 om daarna weer even 210 te testen. Maar daarna bestieren de bulls de AEX, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers.