Deze beweging resulteert in een mechanisch koopsignaal voor de middellange termijn. Er tekent zich nu een stijgende driehoek af, waardoor de kansen dit keer op een succesvolle opwaartse uitbraak toenemen.

Op 29 december leken de neerwaartse risico's even weer terug te keren. Voor de AEX was daarom de stijgende steunlijn getrokken langs de bodems van medio november en begin december van belang.

Deze steunlijn lag op dat moment rond 238, dus iets boven de gap 239,20 - 241,88. Intraday werd op 29 december een laagste koersniveau aangetikt op 239,37. De eerste klap is een daalder waard.

Met een stijging van 5% op de eerste handelsdag van dit jaar is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de toon gezet voor een bullish koersverloop in de komende weken.

In de regel mag een opwaartse koersuitbraak worden verwacht bij een stijgend driehoekspatroon. De laagste koers in de afgelopen week (239,37) wordt als stoplossniveau geadviseerd voor (nieuw in te nemen) hausseposities.

Deze beweging resulteert in een mechanisch koopsignaal voor de middellange termijn. Er tekent zich nu een stijgende driehoek af, waardoor de kansen dit keer op een succesvolle opwaartse uitbraak toenemen. Op 29 december leken de neerwaartse risico's even weer terug te keren. Voor de AEX was daarom de stijgende steunlijn getrokken langs de bodems van medio november en begin december van belang.Deze steunlijn lag op dat moment rond 238, dus iets boven de gap 239,20 - 241,88. Intraday werd op 29 december een laagste koersniveau aangetikt op 239,37. De eerste klap is een daalder waard. Met een stijging van 5% op de eerste handelsdag van dit jaar is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de toon gezet voor een bullish koersverloop in de komende weken. In de regel mag een opwaartse koersuitbraak worden verwacht bij een stijgend driehoekspatroon. De laagste koers in de afgelopen week (239,37) wordt als stoplossniveau geadviseerd voor (nieuw in te nemen) hausseposities.