De waarschuwing is afkomstig van Daryl Guppy, CEO van Guppytraders.com, die opmerkt dat er een hoofd-en-schouderformatie op de chart was opgedoken voor de Great Depression in 1929.

Bij het herstel in 1930 dook er een tweede dergelijke formatie op die een nieuwe koersval inluidde. Guppy stelt vast dat er nu weer een hoofd-en-schouderformatie op de chart is opgedoken.

De hoofd-en-schouderformatie zou worden bevestigd wanneer de Dow Jones terugvalt onder 9800, waarna de correctie in versneld tempo zou kunnen gebeuren. Ook bij de DAX in Frankfurt is een gelijkaardig patroon merkbaar.

De waarschuwing is afkomstig van Daryl Guppy, CEO van Guppytraders.com, die opmerkt dat er een hoofd-en-schouderformatie op de chart was opgedoken voor de Great Depression in 1929. Bij het herstel in 1930 dook er een tweede dergelijke formatie op die een nieuwe koersval inluidde. Guppy stelt vast dat er nu weer een hoofd-en-schouderformatie op de chart is opgedoken. De hoofd-en-schouderformatie zou worden bevestigd wanneer de Dow Jones terugvalt onder 9800, waarna de correctie in versneld tempo zou kunnen gebeuren. Ook bij de DAX in Frankfurt is een gelijkaardig patroon merkbaar.