De Shanghai Composite Index heeft tijdens de afgelopen drie maanden een dubbele top gevormd, waarbij een doorbraak telkens is mislukt. Een terugval onder het niveau van 2078 zou een technisch verkoopsignaal betekenen, met aanzienlijk baisse-potentieel tot gevolg.

De start van 2014 kan dus op de beurs van Shanghai opnieuw in mineur verlopen. Bovendien zou een terugval op de beurs van Shanghai de katalysator kunnen worden voor de downtrend bij de dollar ten opzichte van de yuan, een downtrend die al 17 maanden duurt.

De Shanghai Composite Index heeft tijdens de afgelopen drie maanden een dubbele top gevormd, waarbij een doorbraak telkens is mislukt. Een terugval onder het niveau van 2078 zou een technisch verkoopsignaal betekenen, met aanzienlijk baisse-potentieel tot gevolg. De start van 2014 kan dus op de beurs van Shanghai opnieuw in mineur verlopen. Bovendien zou een terugval op de beurs van Shanghai de katalysator kunnen worden voor de downtrend bij de dollar ten opzichte van de yuan, een downtrend die al 17 maanden duurt.