Die index is gisteren voor de negende keer op tien dagen tijd lager gesloten, wat als een negatief signaal mag worden beschouwd. Hij sluit niet uit dat de Shanghai Composite verder gaat dalen.

Gordon kijkt ook wat verder dan alleen maar de Chinese beurs, meer bepaald naar de grondstoffenmarkten. De prijsvorming bij de commodities is in belangrijke mate afhankelijk van wat er op de grondstoffenmarkten gebeurt.

Een verdere prijsdaling van de beurskoersen kan aanleiding geven tot een correctie op de grondstoffenmarkten, aldus Gordon. Vervolgens kan ook de S&P 500 een correctie ondergaan.

Die index is gisteren voor de negende keer op tien dagen tijd lager gesloten, wat als een negatief signaal mag worden beschouwd. Hij sluit niet uit dat de Shanghai Composite verder gaat dalen. Gordon kijkt ook wat verder dan alleen maar de Chinese beurs, meer bepaald naar de grondstoffenmarkten. De prijsvorming bij de commodities is in belangrijke mate afhankelijk van wat er op de grondstoffenmarkten gebeurt. Een verdere prijsdaling van de beurskoersen kan aanleiding geven tot een correctie op de grondstoffenmarkten, aldus Gordon. Vervolgens kan ook de S&P 500 een correctie ondergaan.